Noen av mine Beste MAT OPPSKRIFTER

Kristins RIPSGELE:

200804 016
Oppskrifta mi ble som følger etter å ha lest litt her og litt der. Kaller den derfor Kristins Ripsgele:

Til 1 liter med bær:
2 dl vann
400 g sukker
1/2 ts vaniljesukker


Rensk og skyll bærene.
Kok ut safta fra bærene sammen med vannet i ca 5 min på svak varme.
Sil safta fra bærene. Mål opp safta.
Ha safta tilbake til kjelen (som er vasket/skylt).
Kok langsomt opp og rør i sukkeret litt og litt før det koker opp.
Ha i vaniljesukkert.
Ta vekk skummet som blir oppå saften.
La det småkoke i ca 20 min.
Helles på varme og rene glass.

GROVE RUNDSTYKKER:
Til gjærbakst er denne uunverlig.
200804 020

0,5 l samalt hvete
0,5 l fint hvetemel eller fin bakst
1 ts salt
2 ss smør
1 egg
3 dl melk
50 g gjær (1 pose)

Smelt smøret. Ha i melken - varm opp ti 37 gr. Pisk egget i melet og melkeblandingen.
La deigen heve til dobbel størrelse ca 40 min. (Jeg hadde ikke tålmodighet mer enn til 20 min)
Trill 16-18 boller. Etterhev 15-20 min.
Pensle med egg eller melk.
Stek på nederste rille på 225 gr i 12-15 minutter.

Disse med fersk ripsgele smaker kan jeg love :-)) 
-----------------------------

Min VAFFEL oppskrift fra Tine
Ca 10 stk.

100 g Tine Smør
2 egg
4 ss sukker
2 ts vaniljesukker
5 dl Tine Melk
3,5 dl hvetemel

Smelt smøret i en kjele. Hell det over i en bolle og ha i egg, sukke, vaniljesukker, melk og hvetemel. Visp alt sammen til jevn røre.
La den stå og svelle minst 15 minutter.
Stek vaflene og spis dem med syltetøy, rømme eller brunost.

Blir kjempe gode!
------------------------------------

PANNEKAKE oppskrift fra Tine.
Blir ca 15 pannekaker.

3 dl hvetemel
6 dl Tine melk
Hel, lett eller Ekstra lett.
3 egg
0,5 ts salt
3 ss Tins smør, smeltet

Visp alt til en glatt røre.
La røren svelle minst 15 minutter.
Smelt litt smør i stekepannen og stek tynne pannekaker.
Legg de oppå hverandre på et fat så de ikke tørker.
---------------------------